Varkensfilet met appelsap

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Bestrijk de varkensfilet met mosterd en leg hem in een ovenschotel. Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte in vieren en voeg ze bij het vlees.
  • 3 Kruid met peper en zout en voeg de tijm toe. Overgiet met 20 cl appelsap en een streepje olijfolie. Zet gedurende 30 minuten in de oven.
  • 4 Haal het vlees uit de schotel net voor je het opdient en houd het warm. Verwijder de tijm.
  • 5 Giet het bakvocht samen met de sjalotten in een kom. Voeg hier 10 cl appelsap aan toe en mix tot een romige saus.
  • 6 Versnijd de varkensfilet en serveer in plakken, overgoten met de saus.

Varkensfilet met appelsap is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Smoothie kiwi, appelsap, peer en babyboerenkool
5 min
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept