Waterzooi van vis

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in de schil, pel ze en snijd in stukken.
  • 2 Pocheer de schelvisfilets gedurende 10 minuten in de visbouillon. Schep de vis uit het vocht, laat uitlekken en dresseer de vis op de aardappelen.
  • 3 Stoof de wortel, de ui en de prei gedurende 2 minuten aan in een klontje boter.
  • 4 Giet de visbouillon bij de gestoofde groenten samen met de witte wijn en de saffraan. Kruid met peper en zout.
  • 5 Laat gedurende 10 minuten sudderen.
  • 6 Kluts de eierdooiers, roer er de room onder en bind de bouillon met dit mengsel. Let erop dat de bereiding niet meer kookt, of de ‘liaison’* schift.
  • 7 Giet de saus over de vis en de aardappelen.
  • 8 Werk af met de fijngesneden bieslook, de kervel en de garnaaltjes.

Waterzooi van vis is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept