Antilliaanse kip

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit de vrucht. Zet opzij.
  • 2 Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur bruin, aan beide kanten, in een grote braadpan met de boter en ½ eetlepel olie. Kruid licht met peper en zout.
  • 3 Fruit de fijngesnipperde ui op een zacht vuur in een grote stoofpan met de resterende olie (1,5 eetlepel).
  • 4 Voeg na 5 min. het vierkruidenpoeder en de geraspte schil toe, meng 1 min. en doe er de uitgelekte stukken kip bij.
  • 5 Voeg 20 cl water, het limoensap en verkruimelde halve bouillonblokje toe.
  • 6 Laat onder gesloten deksel zacht stoven gedurende 30 min.
  • 7 Snij de halve ananas in twee, schil, verwijder het harde kerndeel en snij in dikke schiijven.
  • 8 Doe ook in de stoofpan en bak nog 15 min.
  • 9 Breng op smaak met peper en zout en dien goed heet op met basmatirijst.

Antilliaanse kip is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Antilliaanse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Varkenscari op Antilliaanse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antilliaanse omelet geflambeerd met rum
20 min Nagerecht
Bekijk recept