Ananasvelouté met garnalen

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de grofgesneden ui met de olie in een kookpot op heel zacht vuur.
  • 2 Snij, ondertussen, de ananas in 4, verwijder het harde kerndeel, schil de 4 stukken en snij het vruchtvlees (ong 475 g) in blokjes.
  • 3 Snij ook de banaan en de geschilde appel in kleine blokjes.
  • 4 Bestrooi de ui met kerriepoeder, roer 1 min, voeg het fruit toe.
  • 5 Stoof 5 min.
  • 6 Voeg 1 liter warm water en de verkruimelde bouillonblokjes toe.
  • 7 Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. zachtjes koken.
  • 8 Laat 5 min. rusten. Hak intussen de amandelen grof.
  • 9 Mix de soep fijn, roer er de kokosmelk door en verwarm nog even tot tegen kookpunt. 1
  • 0 Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper en zout. 1
  • 1 Dien onmiddellijk op bestrooid met amandelen en fijngesneden koriander. 1
  • 2 Serveer met in de oven opgewarmd naanbrood (verkrijgbaar in de afdeling « exotische specialiteiten »).

Ananasvelouté met garnalen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ananasvelouté met garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept