Scampipannetje, romige saus met mango en kokosmelk

6
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan.
  • 2 Snij 1 helft van de mango af en snij in fijne plakjes. Zet opzij. Schil de rest en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Klop de chutney los door er geleidelijk aan de kokosmelk bij te voegen. Voeg het sap van de limoen toe, het kerriepoeder en de sambal. Roer goed.
  • 4 Verwarm de boter en de olie in een diepe pan en bak er de scampi’s en de mangoblokjes in aan op vrij hoog vuur. Wanneer de scampi’s roze zijn, voeg dan de saus toe en verwarm langzaam. Laat 2 min. sudderen, breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Serveer meteen in minipannetjes of kommetjes. Werk af met de mangoplakjes. Bestrooi met de gehakte koriander en dien op met geroosterd naanbrood, in driehoeken gesneden.

Scampipannetje, romige saus met mango en kokosmelk is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Scampipannetje met artisjok en paprika
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-scampipannetje
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd Scampipannetje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd Scampipannetje
10-20 min -
Bekijk recept