Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Spoel en droog de binnenkant van de kwartels. Kruid de binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in de lengte in 4 kwarten. Vul elke kwartel met 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en een kwart citroen.
  • 3 Omwikkel elke kwartel met 2 plakken spek.
  • 4 Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in twee.
  • 5 Leg de kwartels in een geoliede schotel, voeg de sjalotten, de tijm en 10 cl water toe. Kruid met peper en zout en zet 25 minuten in de oven.
  • 6 Haal het vel van de druiven. Laat de boter zachtjes smelten in een pan. Voeg de druiven toe en kruid met peper en zout. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten kleuren.
  • 7 Dresseer de kwartels en de druiven op de borden. Serveer met in de oven gebakken grenaille-aardappelen.

Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept