Gevulde tomaten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Spoel de rijst met koud water. Kook hem 10 minuten in kokend gezouten water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
  • 3 Snipper de knoflook en de ui, fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Laat afkoelen. Hak de dille fijn. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snijd een hoedje van de tomaten en haal ze voorzichtig leeg. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Vermeng in een grote schaal de rijst met de knoflook, uisnippers, dille, pijnboompitten en tomatenblokjes. Kruid met zout en ½ koffielepel paprikapoeder. Vul de tomaten met het mengsel. Zet de hoedjes er weer op. Besprenkel met olijfolie en bak de tomaten 30 minuten in de oven.

Gevulde tomaten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept