Parelhoenfilet met ganzenleversaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

person 4 timer 35 min restaurant Hoofdgerecht link Delhaize print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de rozijnen 1 uur in een kom met de cognac.
  2. Meng de olijfolie met de 4-kruidenmengeling in een schotel en wentel er de filets in. Bruin aan beide kanten op hoog vuur in een grote pan met anti-aanbaklaag. Temper het vuur en dek af. Laat 10 min. braden op heel zacht vuur. Kruid met zout op het einde van de braadtijd.
  3. Prak ondertussen met een vork de ganzenlever met de room in een kom. Verdun met de gevogeltefond en voeg het bindmiddel toe. Meng goed.
  4. Neem de filets uit de pan en giet de inhoud van de kom in de pan (nog steeds op zacht vuur). Roer de aanbaksels los. Roer met de garde tot een gladde saus en voeg de uitgelekte rozijnen toe.
  5. Leg de filets in de saus en verwarm alles nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Dien warm op met gevulde champignons met pancetta en Parmezaanse kaas en met een door het huis gemaakte aardappelpuree gekruid met truffelolie.
Parelhoenfilet met ganzenleversaus is een recept van Delhaize

Receptenzoeker