Kalkoen met sinaasappel en kerrie

8
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de stukken borstvlees diagonaal.
  • 2 Verhit een nootje boer en 2 eetlepels olie in een grote braadpan. Bak er de kalkoenstukken op hoog vuur in aan (1 keer herhalen zal nodig zijn om alle stukken te kunnen bakken). Kruid met peper en zout en leg in een grote cocotte Zet apart.
  • 3 Snij de wortelen in schijfjes, hak de uien fijn en snij de ontpitte tomaten in stukken. Laat in de braadpan waarin de kalkoen gebakken heeft, stoven op zacht vuur. Voeg 1 eetlepel olie bij, het kruidentuiltje, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder en de kruidnagel. Voeg na 5 min de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
  • 4 Voeg bij in de cocotte met de kalkoen en voeg 50 cl water en het verkruimeld bouillonblokje toe. Dek af en laat 1 U zacht koken op heel zacht vuur. Draai regelmatig de stukken om.
  • 5 Schil 4 sinaasappels op tot het vruchtvlees en snij in schijfjes.
  • 6 Snij de fijne zeste van 2 sinaasappels in staafjes en zet opzij. Pers het sap uit deze sinaasappels, evenals uit de 2 andere.
  • 7 Leg de gebraden kalkoenstukken ope en schotel en hou warm (in de oven). Zeef het braadvocht en bewaar 20 cl. Giet deze 20 cl in de cocotte met het sinaasappelsap, de room, de suiker, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, het binmiddel en de staafjes zeste. Breng op matig vuur aan de kook en laat 5 min zacht koken. Breng op smaak met peper en zout, voeg de sinaasappelschijven toe en verwarm nog 1 min.
  • 8 Dien de kalkoen op met wat saus en de sinaasappelschijven. Serveer met aardappelbrochettes met spek of een mengeling van witte en wilde rijst.

Kalkoen met sinaasappel en kerrie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept