Everzwijnragout met witte wijn en krieken

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat 1 kg everzwijnragout bruinen in een klontje boter. Haal het vlees eruit, doe er 1 eetlepel olie bij en fruit daarin 3 gehakte sjalotten. Bestrooi na 5 min. met 1 eetlepel bloem, meng 30 sec. droog en giet er dan 25 cl droge witte wijn, 1 eetlepel tomatenconcentraat, 200 g kriekenconfituur en het sap van 1 bokaal krieken “Taste of Inspirations” bij. Doe daarbij de ragout en 1 kruidentuiltje. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur en 30 min. tot 2 uur stoven op een heel zacht vuur, waarbij je af en toe omroert.
  • 2 Doe de krieken erbij en proef of het voldoende gekruid is.
  • 3 Dien heel warm op met knolselderpuree.

Everzwijnragout met witte wijn en krieken is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept
Gehaktbrood met krieken
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met polenta en truffelolie
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept