Pompoentaart

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het pompoenvlees in blokjes en laat ze 20 min. op een laag vuur onder deksel stoven in 4 EL water. Plet ze tot puree en laat verder stoven op een laag vuur om zo veel mogelijk vloeistof te laten verdampen.
  • 2 Voeg de suiker, boter, room, losgeklopte eieren en de kaneel toe.
  • 3 Bekleed een taartvorm met de schijf kruimeldeeg (met bakpapier), prik de bodem in met een vork en doe er de pompoenpuree in. Strijk de bovenkant glad en laat 35 min. bakken in een warme oven op stand 6-7 (200° C).
  • 4 Laat 5 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen. Leg vlak voor het opdienen een sjabloon op de taart en bestrooi met poedersuiker.

Pompoentaart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept