1 Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2 Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 minuten. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3 Bestrijk de hindenmedaillons met olijfolie.
4 Verwarm de olie in een pan. Bak de medaillons 4 minuten aan elke kant.
5 Blus de pan af met 1 eetlepel van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6 Snijd de medaillons in
2
7 Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
Medaillon van hinde met portosaus is een recept van Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes