Parmentier met pens, appels en noten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de in stukken gesneden aardappelen in kokend water gaar in 15 à 20 min. Giet ze af en pureer ze met de verse room en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 2 Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Bak ze aan in 20 g boter in een grote pan op hoog vuur. Bestrooi met de kandijsuiker en neem meteen van het vuur wanneer ze gekleurd zijn, voeg eventueel een mespunt kaneel toe.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 4 Snij de pensen in ringetjes en bak ze in een braadpan met de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en snij ze In
  • 4
  • 5 Verdeel de appels over 4 ovenschaaltjes. Voeg de blokjes pens toe en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met de grofgehakte noten en met de in kleine stukjes gesneden resterende boter (20 g).
  • 6 Zet 15 min in de oven en serveer warm met een salade.

Parmentier met pens, appels en noten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier met wortelpuree
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakt parmentier deluxe met truffelolie en grana padano
Hoofdgerecht
Bekijk recept