Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de olie en het citroensap in een slakom, doe daarbij de harissa, de komijn, zout en peper; meng goed.
  • 2 Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze overvloedig af met koud water en giet ze in de slakom. Doe daarbij de in twee gesneden kerstomaten, de versnipperde lente-uitjes (wit + 2/3 van het groen), de in plakjes gesneden olijven en de fijngehakte munt. Meng goed en kruid af.
  • 3 Dek af en laat ten minste 30 min. in de koelkast rusten alvorens op te dienen.
  • 4 Dien op bij een koud buffet of een picknick.

Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Marokkaans gekruide Lamsfilet, saus met koriander en harissa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mama’s wondergerecht
15 min-
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept