Indische appel-krabsalade

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de appels en dep ze droog. Verwijder de klokhuizen en snij de ongeschilde appels in reepjes. Pers het sap van de citroen. Schil de wortels, snij ze in julienne. Pel de ui en snij in reepjes. 
  • 2 Doe de appels in een kom en besprenkel met het citroensap. Schep om. Voeg de wortel en de ui bij de appels. 
  • 3 Smelt de honing op een zacht vuurtje en roer er 1 koffielepel kerrie door. Haal de pan van het vuur en klop er de olie en azijn door. Breng op smaak met peper en zout en doe er tenslotte de rozijnen bij.
  • 4 Verkruimel het krabvlees en doe dit bij de groenten in de kom. Doe er ook de cashewnoten en de vinaigrette bij. Schep om en zet 30 minuten koel weg.
  • 5 Verdeel de salade over 4 schaaltjes en bestrooi met de rest van het kerriepoeder. Serveer meteen.

Indische appel-krabsalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Krabsalade met roze pompelmoes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissandwich
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met krabsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept