Everzwijngebraad met mosterd

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het netje waarin het gebraad ingebonden is. Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met mosterd en verdeel er de kruiden over. Bind het weer op met keukentouw. Verdeel de knoflook in teentjes, maar pel ze niet.
  • 2 Braad het vlees aan in een klont boter. Leg er de knoflookteentjes omheen en verdeel er nog wat vlokjes boter over. Zet ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Het vlees moet gaar zijn (à point, maar niet doorbakken).
  • 3 Haal het vlees uit de pan en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Giet het braadvocht weg, giet de witte wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Laat voor de helft inkoken. Klop er mosterd naar smaak door en kruid met peper en zout. Bind de saus met klontjes ijskoude boter en laat ze dan niet meer koken.
  • 4 Snij het vlees in plakjes en dien op met gebakken aardappelen, veenbessen en saus.

Everzwijngebraad met mosterd is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Everzwijngebraad met groene peper en porto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met pompoenbolletjes en granaatappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met jagersaus
0 min
Bekijk recept