Fazant met zuurkool

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Was de zuurkool grondig en knijp goed uit. Snipper de sjalotten en de knoflook heel fijn.
  • 2 Stoof de gesnipperde ui en knoflook glazig aan in de boter. Roer er de zuurkool door en vermeng met de kruiden. Kruid met peper en zout. Giet de witte wijn bij de zuurkool en zet 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C.
  • 3 Kruid de fazant aan buiten- en binnenkant met peper en zout. Maak een kuiltje in de zuurkool en leg er de fazant in. Zet 50 minuten in de warme oven.
  • 4 Versnij de fazant en dien op met gekookte aardappelen.

Fazant met zuurkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept