Semifreddo van vijgen

4
0 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de glühwein en de honing zachtjes inkoken tot een dikke, vloeibare stroop.
  • 2 Verwarm de kokosmelk en los er de suiker volledig in op. Voeg er de yoghurt aan toe en laat afkoelen. Giet in een laag diepvriesbakje en laat in een paar uur bevriezen.
  • 3 Spoel de vijgen onder koud stromend water en dep ze droog. Snij telkens het hoedje van de vijg, op zo' n 1,5 cm van de top. Vries de vijgen, de hoedjes apart , 30 minuten in en haal ze dan voorzichtig leeg met behulp van een lepel of parisienneboor.
  • 4 Mix de bevroren kokosmelk met de vijgenpulp en de port en zet het ijs opnieuw in de diepvriezer.
  • 5 Haal de vijgen 3 à 4 minuten voor het serveren uit de diepvries en vul ze met het vijgen-kokosijs. Zet er de hoedjes op en serveer de vijgen met de siroop van de glühwein.

Semifreddo van vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Semifreddo van yoghurt en limoen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met limoncello en basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met snickers
20 min Nagerecht
Bekijk recept