Puy-linzen met schorseneren en garnalen

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de schorseneren en snij de 6 extra exemplaren in plakjes.
  • 2 Kook 250 g schorseneren gaar in de melk en de room. Haal van het vuur en mix heel fijn. Giet door een zeef en doe de puree met 25 g boter en de olijfolie in een espumafles. Hou warm in een warmwaterbad.
  • 3 Breng de linzen met licht gezouten koud water aan de kook. Haal zodra het water borrelt de pan van het vuur en giet de linzen af. Laat ze schrikken onder koud water. Breng ze opnieuwmet vers koud water aan de kook. Laat 3 à 4 minuten koken en giet af.
  • 4 Pocheer de plakjes schorseneren in gezouten water met 20 g boter.
  • 5 Meng de schorseneren met de linzen en verdeel over de borden. Bestrooi met garnalen en werk af met enkele toefjes warm schorsenerenschuim.

Puy-linzen met schorseneren en garnalen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoutarme salade van groene linzen met verse munt en avocado
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Koshari van Nadia en Merijn
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Le Puy linzen met rookworst uit Morteau
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept