Kaastaart met druiven

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine en knijp uit. Smelt de boter. 
  • 2 Mix 100 g druiven met het druivensap fi jn. Giet door een zeef in een sauspan en verwarm op een laag vuur. Voeg er de suiker en 1 g gelatine aan toe en roer tot deze volledig opgelost zijn. Voeg er de frambozenazijn aan toe.
  • 3 Leg de resterende druiven op de bodem van een met olie ingevette springvorm. Overgiet met de druivengelei en laat opstijven.
  • 4 Maak de kaastaart. Los de gelatine op in enkele eetlepels warm water. Klop de slagroom op met de suiker, meng er de mascarpone en de ricotta door. Voeg er de citroenschil en het citroensap aan toe. Roer de opgeloste gelatine door het kaasmengsel en schep het op de druivengelei. Laat 3 à 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Verkruimel een halfuur voor het serveren de schuimpje (meringue) en meng met de gesmolten boter. Schep in de springvorm op de kaastaart en verdeel gelijkmatig. Laat nog een halfuur rusten in de koelkast. Keer de taart dan om op een taartschotel.

Kaastaart met druiven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept