Tong met druiven

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotjes. Pel de druiven. Halveer ze, haal de pitjes eruit. Vang het sap dat uitloopt op.
  • 2 Kruid de tongfilets met peper en zout. Bestrijk een groot aluminiumvel met boter.
  • 3 Leg de tongfilets naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschaal. Strooi er de sjalotsnippers bij. Schenk er de wijn bij. Leg er het aluminiumfolie bovenop met de beboterde kant op de filets. Zet 15 minuten in de oven op 200°C.
  • 4 Hou de visfilets warm onder het aluminiumfolie. Doe het pocheervocht en de sjalotjes in een pannetje. Laat inkoken tot praktisch al de vloeistof verdampt is. Schenk er het druivensap en de room bij. Laat nog even inkoken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • 5 Doe er de druiven bij. Laat 1 minuut goed doorwarmen. Verdeel de visfilets over voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij. Serveer meteen. Lekker met gegratineerde aardappelroosjes.

Tong met druiven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept