Ree met schorseneren, spruiten en rode biet

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappel en de rode bieten gaar. Snij de truffel fijn. Verwarm de oven voor op 180° C. 
  • 2 Kook de spruiten en schorseneren beetgaar, laat schrikken onder koud water. Lepel met een parisienneboortje 25 bolletjes uit de rode biet.
  • 3 Plet de aardappel. Meng met broodkruim, de gehakte truffel en truffeljus tot een mooie dikke pasta.
  • 4 Bak de reefi let, haal ’m uit de pan en laat rusten. Blus de pan met het bier, wattruffeljus en kalfsfond. Laat inkoken tot een gladde saus.
  • 5 Verdeel de fijngesneden truffel over het vlees en laat dit kleuren in een voorverwarmde oven van 180° C.
  • 6 Bak de schorseneren, spruiten en rode biet kort in boter.
  • 7 Snij de reefilet in dikke plakken, schik ze op de borden en leg er de schorseneren, spruiten en bolletjes rode biet rond. Werk af met de saus.

Ree met schorseneren, spruiten en rode biet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentedumplings met biet en koriander
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept

Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met geurige vruchten en speculaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ree Stroganov
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Melizanosalata-Auberginepuree
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept