Champagnerisotto met gebakken snoekbaars

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi's. Snipper de sjalotten. Hak de bladpeterselie. Snij de snoekbaarsfilets in vier gelijke porties. Kruid met peper en zout.  
  • 2 Fruit de sjalotsnippers in 20 g boter. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn. Blus met de champagne en laat inkoken tot de alcohol bijna verdampt is.
  • 3 Strooi er de saffraan bij en voeg een flinke eetlepel warme fond toe. Roer om. Dek af en laat sudderen op zacht vuur tot de bouillon bijna opgenomen is. Voeg opnieuw een soeplepel warme fond toe. Roer om en dek weer af. Werk op deze manier verder tot de fond zowat op is (de rijst zal dan ook gaar zijn).
  • 4 Bak de snoekbaars eerst 3 minuten op de velkant in een koekenpan, in de hete olijfolie. Keer voorzichtig om en bak nog 2 à 3 minuten. Hou warm onder aluminiumfolie en bak de scampi’s 2 à 3 minuten in dezelfde pan, of tot ze gaar (dus dieproze) zijn. Kruid met peper uit de molen.
  • 5 Meng 20 g boter met de risotto. Schep voorzichtig om tot de boter gesmolten is. Laat de rest van de boter smelten in een pannetje en meng met de gehakte peterselie. Schep een portierisotto op de borden. Leg er de zeebaars en scampi’s bij. Lepel er wat hete peterselieboter bij. Serveer meteen.

Champagnerisotto met gebakken snoekbaars is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pie met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snoekbaars met kruidenkorst en mosterdsaus
0 min
Bekijk recept
Snoekbaars in room
0 min
Bekijk recept
Snoekbaars Met Aardappelschubben En Gevulde Morieltjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Valentijnrecept Tarbot Met Champagnerisotto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept