Gevuld parelhoen met abrikozen

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de helft van de abrikozen in stukjes. Besprenkel met 1 eet - lepel armagnac. Zet even aan de kant. Pel en snipper de ui.
  • 2 Meng de kaas met de fijngesneden en geweekte abrikozen. Kruid met een vleugje kaneel. Stop de vulling in het parelhoen. Maak dicht met keukendraad (of lange houten prikkers). Kruid met peper en zout.
  • 3 Beboter een ovenschaal. Strooi de uisnippers op de bodem. Leg er het parelhoen in met de hele abrikozen. Schenk er 2 dl water bij. Zet onafgedekt 40 minuten in het midden van de oven op 200° C. Hou parelhoen en abrikozen warm op een voorverwarmde serveerschaal onder aluminiumfolie.
  • 4 Schenk het braadvocht door een zeefje in een steelpannetje; druk de uitjes goed uit met derugkant van een lepel. Breng aan de kook. Doe er de rest van de armagnac bij en laat nog 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en zout.
  • 5 Doe, van het vuur af, 1 koffielepeltje ijskoude boter bij de saus en klop stevig op tot deboter gesmolten is. Lepel de saus over de abrikozen. Serveer met rijkelijk wat gehakte peterselie.

Gevuld parelhoen met abrikozen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaas gevuld met geitenkaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minipaprika's gevuld met couscous
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept