Schorseneren in melksaus

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de uiteinden van de schorseneren weg en borstel ze goed schoon onder de waterkraan. Schil ze met een dunschiller en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Leg ze vervolgens meteen in water met een flinke scheut azijn.
  • 2 Breng in een diepe kookpan een halve liter water aan de kook met een halve liter melk. Doe er de schorseneren bij. Laat 30 minuten zachtjes koken onder deksel. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • 3 Breek de bloem in een half kopje water. Breng de rest van de melk aan de kook. Schenk er het bloempapje bij en roer glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken, blijf intussen omroeren. Zet van het vuur. Voeg het losgeklopte ei bij de saus. Roer glad. Breng de saus op smaak met een flinke snuif nootmuskaat, peper en zout.
  • 4 Doe de schorseneren bij de melksaus. Laat nog heel even goed doorwarmen maar niet meer koken, want dan stolt het ei en zitten er vlokjes in de saus.  Strooi er de peterselie bij. Serveer goed heet. 

Schorseneren in melksaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

In melk gesmoorde rollade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
SOS Piet - Witloof in zure melksaus
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haring met melksaus (oorlogsrecept)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Melksaus Met Spek
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept