Gebakken griet met zoetzuur van knolselder en mierikswortelcrème

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij 1/4 knolselder (voor de mierikswortelcrème) in blokjes. Rasp de mierikswortel. Snij 1/4 knolselder in plakken van 1 mm voor het zoetzuur. 
  • 2 Maak het zoetzuur van knolselder. Steek rondjes uit de plakjes knolselder. Breng de rest van de ingrediënten aan de kook en giet over de knolselder. Laat zo staan tot gebruik.
  • 3 Maak de mierikswortelcrème. Kook de knolselder gaar in gezouten water en pureer ’m samen met de mierikswortel, een klontje boter en de room. Kruid de puree met peper en zout.
  • 4 Maak de prei schoon en snij ’m in 12 staafjes van zo’n 4 cm. Doe ze in een pan met wat boter, een scheut water, peper en zout. Laat op een zacht vuurtje gaar worden.
  • 5 Blancheer de dragon en de spinazie in een pan met gezouten water. Dompel meteen in ijswater, laat uitlekken en mix tot een fi jne coulis.
  • 6 Kruid de griet met peper en zout en bak ’m aan beide kanten lichtbruin. Schik de vis op de borden en werk af met mierikswortelcrème, prei en knolselder. Druppel er wat van de groene saus tussen en versier met plukjes groen.

Gebakken griet met zoetzuur van knolselder en mierikswortelcrème is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Sandwich met makreel 
Bekijk recept
Sandwich met makreel 
Bekijk recept
Salade met gebraden rosbief met mierikswortelcrème
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Zalmrolletjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept