Crêpe suzette met sinaasappel

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer 150 g zelfrijzende bloem glad met 2,5 dl melk, 2,5 dl spuitwater, twee eieren en een snufje zout of 1 zakje vanillesuiker.
  • 2 Bak in een koekenpannetje dunne pannenkoekjes van het beslag in hete boter of olie.
  • 3 Schil de sinaasappels en maak de partjes los van het fijne vliesje.
  • 4 Laat in een pot met dikke bodem de suiker en de boter smelten en lichtjes karamelliseren. Blus met de sinaasappelsap en schenk er de helft van de likeur bij. Roer goed glad.
  • 5 Verwarm de flensjes en de sinaasappelpartjes in de saus. Verdeel over de borden. Flambeer aan tafel met de rest van de sinaasappellikeur (wel eventjes opwarmen op het vuur, want anders krijg je geen vlammetjes).

Crêpe suzette met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Crèpe d'amour met kaneelappels en cognac
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crepe suzette
Bekijk recept
Crêpe soufflé
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crêpe suzette
40 min Nagerecht
Bekijk recept