Linguine met broccolipesto

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta beetgaar.
  • 2 Spoel de broccoli en verdeel hem in roosjes. Schil de stelen en snij ze in stukjes. Blancheer de stelen 2 minuten in gezouten water. Doe er dan de roosjes bij en laat nog 3 minuten koken. Giet af (hou 3 el van het kookvocht bij) en laat schrikken onder koud water.
  • 3 Hou ¼ van de broccoliroosjes apart. Mix de rest met de stelen fijn in de blender, samen met de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook, parmezaan en 3 el kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Pel en snipper de sjalot. Fruit hem kort in olie. Blus met de wijn en laat inkoken. Meng met de room, broccolipesto en de apart gehouden broccoliroosjes.
  • 5 Verdeel de pasta en de pesto over de borden. Garneer eventueel met nog wat extra parmezaan en basilicumblaadjes.

Linguine met broccolipesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lekkerbekje met broccolipesto
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bistecca ai ferri con conchiglioni al pesto di broccoli (schelpenpasta met broccolipesto en runder entrecote)
45 min-
Bekijk recept
Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque focaccia met buffelmozzarella
15 min
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept