Vissoep met gele curry

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de gember en de knoflook in plakjes.Halveer het chilipepertje en verwijder dezaadjes. Plet het citroengras met de plattekant van een mes.
  • 2 Spoel de zalm en de zeeduivel en dep goeddroog. Snij de vis in blokjes. Maak degroenten schoon. Snij de wortel in plakjesen de bleekselderij in boogjes. Snij de courgetteoverlangs in vier en dan in plakjes.
  • 3 Stoof de knoflook, hetchilipepertje, het citroengras en de gemberaan in een scheutje olie. Roer er de gelecurrypasta bij en bak nog even door.Schenk de kokosmelk en de visbouillon inde pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • 4 Zeef de bouillon. Voeg de groenten toe enlaat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.Schep er de vis bij en laat nog 5 minutenverder garen. Kruid met zout en cayennepeper.Werk af met plukjes verse dille.

Vissoep met gele curry is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept