Kruidige hazenrug

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Prik de hazenruggen over de gehele lengte in met de tuinkruiden en breng verder op smaak met peper en zout.
  • 2 Hak wat tuinkruiden fijn.
  • 3 Verhit de olie in een pan samen met een flinke klont boter. Laat hierin de hazenruggen rondom mooi kleuren. Draai het vuur iets lager, leg het deksel op de pan en laat nog 15 tot 20 minuten zachtjes verderbraden. Neem het vlees uit de pan en hou warm.
  • 4 Ontvet de braadjus en deglaceer met de porto. Roer de wildfond en de room erdoor en laat op hoog vuur indikken. Werk af met klontjes ijskoude boter en wat versgehakte tuinkruiden.
  • 5 Snij de hazenruggen in plakjes en overgiet met de saus.

Kruidige hazenrug is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug, marinade met ahornsiroop
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept