Langoustinesaus

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de koppen en poten van de langoustines, gebruik de staarten voor een andere bereiding.
  • 2 Snij de ui, de wortel en de knoflook in stukjes.
  • 3 Stoof de langoustinekoppen en poten aan in boter. Voeg de groenten toe, roer even om en flambeer met cognac.
  • 4 Blus met witte wijn en voeg vervolgens room, tijm, laurier en tomatenpuree. Laat trekken op zacht vuur, zonder deksel op de pot.
  • 5 Schep de langoustineschalen in een vijzel en stamp fijn zodat ze al hun smaak afgeven. Voeg ze opnieuw bij de saus. Kruid met peper en een klein beetje zout en laat nog eens 20 minuten zonder deksel trekken op een zacht vuur.
  • 6 Giet de saus door een puntzeef en druk goed aan, zodat alle sappen door de zeef sijpelen. Werk af met klontjes koude boter, proef en kruid eventueel bij.

Langoustinesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker