Cesarsalade met witloof

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 4 eieren gedurende 3 minuten (ze moeten nog smeuïg zijn). Pel en prak fijn. Kook de 2 andere eieren hard en snij in partjes.
  • 2 Hak 4 ansjovisfilets fijn.
  • 3 Pers de knoflook en de citroen, hak peterselie en de kappertjes fijn.
  • 4 Maak het witloof schoon en snij per persoon anderhalve stronk in rondjes . Snij de krulsla in reepjes.
  • 5 Snij de tomaten in stukjes.
  • 6 Verdeel het brood in kleine blokjes.
  • 7 Voeg de gehakte ansjovis bij de fijngeprakte eieren. Vermeng met knoflook, citroensap,  kappertjes en klop op met de olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
  • 8 Meng witloof en krulsla met de Cesarsaus. Verdeel de bereiding over individuele slakommen. Bekleed de wanden van de kommen met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.
  • 9 Bak het brrod tot croûtons in een pan met antikleeflaag. 1
  • 0 Schik midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets.

Cesarsalade met witloof is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ceasar Salad : Cesarsalade
30-60 min -
Bekijk recept
Cesarsalade
20-30 min -
Bekijk recept