Mechelse koekoek met bloemkool

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de Mechelse koekoek in stukken.
  • 2 Maak alle groenten en de aardappelen schoon en snij in stukjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Bak de Mechelse koekoek aan in een mengsel van boter en olie.
  • 5 Kook alle groenten en de aardappelen elk apart beetgaar.
  • 6 Doe de bouillon in een pan, voeg de room toe en kook het mengsel op met de saffraan. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • 7 Leg het gevogelte in een vuurvaste schaal, voeg de groenten erbij en overgiet met de saffraanbouillon. Dek de schaal af en zet het gerecht 20 minuten in de oven.
  • 8 Serveer in diepe borden met stokbrood.

Mechelse koekoek met bloemkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mousseline met carpaccio van asperges
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van Mechelse koekoek
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde koekoek met een saus van brie
Hoofdgerecht
Bekijk recept