Bloemkoolquiche

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het spek in blokjes, bak de spekblokjes kort aan zonder vetstof in een pan met antikleeflaag.
  • 2 Snij de bloemkool in kleine roosjes en blancheer in kokend gezouten water. Laat uitlekken.
  • 3 Smeer een ronde, platte taartvorm in met boter en bekleed met het deeg. Prik de deegbodem een paar keer in met een vork.
  • 4 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 5 Verdeel de spekblokjes en de bloemkoolroosjes in de taartvorm.
  • 6 Klop de eieren los met de melk en de room en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet over de bloemkolen en het spek en bestrooi met de geraspte kaas.
  • 7 Laat gedurende 45 minuten bakken in de oven.
  • 8 Serveer met een slaatje.

Bloemkoolquiche is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolquiche
20 min
Bekijk recept
Bloemkoolquiche (2)
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolquiche met cheddar
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolquiche
0 min
Bekijk recept

Bloemkoolquiche
20 min
Bekijk recept
Bloemkoolquiche (2)
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolquiche met cheddar
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolquiche
0 min
Bekijk recept