Kalfsoester à l'orange

4
60 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de sinaasappelen grondig. Hou een sinaasappel apart voor de afwerking, pers de andere uit en snij de schil in kleine stukjes.
  • 2 Laat de fijngesneden sinaasappelschillen intrekken in de cognac en de sinaasappellikeur.
  • 3 Verdeel de ui en de wortel in grove stukken.
  • 4 Bak op een matig vuur de kalfsoesters in een beetje boter goudbruin, voeg de groenten toe en laat alles 15 minuten op het vuur staan.
  • 5 Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  • 6 Deglaceer de pan met de ingetrokken alcohol, een half glas water en het sinaasappelsap. Laat één minuut koken zodat de alcohol kan verdampen.
  • 7 Leg de kalfsoesters terug in de pan met de saus samen met de sinaasappelschillen en de overgehouden, vers in mootjes gesneden sinaasappel.
  • 8 Warm het geheel op een zacht vuur weer op en dien onmiddellijk op.

Kalfsoester à l'orange is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken tuinbonen met kabeljauw
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Oranje feesttaart
85 min + 1,5 uur wachten -
Bekijk recept
Gevulde kip l'orange met amandelbroccoli
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met kalfsoester
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato II
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli rossi met kalfsoester en saliejus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept