Scampi met zeeduivel en kerriesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Versnij de zeeduivel in medaillons (3 per persoon).
  • 2 Pel de scampistaarten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Smeer een ovenvaste schotel in met boter en bestrooi met zout en peper. Leg de zeeduivelmedaillons in de schotel. Bevochtig met wat wijn en visfumet. Smeer een stuk boterhampapier in met boter en dek de zeeduivelmedaillons af.
  • 5 Kook de rest van de wijn en de visfumet langzaam in met de room, het saffraanpoeder en de kerrie tot de saus licht bindt.
  • 6 Kruid de scampi's met peper en zout en bak snel aan in een pannetje met hete olijfolie.
  • 7 Kook de tagliatelle 4 minuten in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, giet af en hou warm.
  • 8 Zet de ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 minuten in de oven.
  • 9 Werk de saus op met een klont koude boter, proef en breng eventueel op smaak. 1
  • 0 Haal de zeeduivel en de scampi's uit de oven. Giet op een voorverwarmd bord een sausspiegel en schik de tagliatelle in het midden. Leg de scampi eromheen en schik de zeeduivelmedaillons op de tagliatelle. Werk af met kervelpluksels.

Scampi met zeeduivel en kerriesaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept