Bouillabaisse zoals in Marseille
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
60 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Libelle Lekker
print
Ingrediƫnten
250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)
250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)
250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)
250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)
250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)
1 langoest (van 500 g (of kreeft))
2 uien (fijngehakt)
3 tomaten (grof gehakt)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 venkelknol (in blokjes)
1 stukje sinaasappelschil (gedroogd)
0.5 bosje peterselie (fijngehakt)
1 takje tijm
1 blaadje laurier
0.5 potje saffraanpoeder
peper
zout
Bereiding
Was de groenten, maak ze schoon. Pel de uien en knoflookteentjes en hak fijn. Laat de tomaten schrikken in kokend water, pel, snij in vieren, vewijder de pitjes en hak het vruchtvlees grof. Hak de peterselie fijn. Snij de venkel in zeer kleine blokjes.
Spoel de visfilets, dep droog en snij in dobbelsteentjes. Scheid het vaste visvlees (zeewolf, rode poon, roodbaars) van de zachte soorten (wijting, zeebarbeel).
Fruit de uien, knoflook, tomaten, venkel, tijm, laurier, peterselie en de sinaasappelschil in een grote pan en schik er vervolgens de langoest en de vaste vissoorten op. Kruid met peper, zout en saffraan. Overgiet met water tot alles onderstaat. Breng aan de kook en laat een achttal minuten koken. Voeg vervolgens de zachte vissoorten toe en laat nogmaals acht minuten koken.
Haal de langoest uit de soep, verwijder de schaal en verdeel het langoestenvlees in porties over de warme, diepe borden. Verdeel de bouillabaisse over de borden en garneer met gehakte peterselie en takjes venkelgroen. Serveer met geroosterde sneetjes stokbrood en rouille.
Bouillabaisse zoals in Marseille is een recept van
Libelle Lekker
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Bouillabaisse Zoals In Marseille »
Bouillabaisse Uit Marseille »
Forel In Papillot Op De Wijze Van Marseille »
Forel in papilotte op wijze van Marseille. »
Vissoep (soupe de poisson) »
Bouillabaisse (vissoep) »
Marseillaise Van Kabeljauwfilets »
Snelle Bouillabaisse »