Noordzeevissoep

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was alle groenten, maak schoon en snij fijn. Hak de peterselie fijn. Spoel de mosselen. Snij de tongfilets in tweeën. Snij de pijlinktvis in gelijke stukjes.
  • 2 Stoof de bleekselderij aan in gesmolten boter, schik de mosselen erop, bevochtig met de witte wijn, breng op smaak met zout, peper, tijm en laurier. Laat de mosselen een tiental minuten onder deksel openkoken en schud regelmatig op. Neem de mosselen van het vuur zodra ze zijn opengekookt en laat afkoelen. Giet het kookvocht af en zeef door een puntzeef.
  • 3 Verhit de twee oliesoorten in een pan en fruit de wortel en de ui al roerend een drietal minuten zonder te kleuren. Voeg de gehalveerde tongfilets, de sint-jakobsvruchten en de stukjes pijlinktvis erbij en laat een drietal minuten meestoven. Overgiet met de visfumet, de kreeftenfumet en gezeefd kookvocht van de mosselen, kruid met peper en zout, breng al roerend aan de kook, voeg de saffraandraadjes toe en laat 1 minuut koken.
  • 4 Haal de mosselen uit hun schelp en voeg ze, samen met de tomatenpuree en de langoustines aan de soep toe. Roer goed en laat nog even koken. Proef de soep en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • 5 Klop de eigelen los met een beetje visfumet, klop er dan olijfolie door, daarna lookolie en ten slotte peper, zout en de harissa.
  • 6 Verdeel de tongfilets en de zeevruchten over diepe, warme borden en overgiet met de hete soep. Garneer met gehakte peterselie en dien dadelijk op. Serveer als een bouillabaisse, dus met aïoli en croûtons.

Noordzeevissoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Noordzeevissoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Noordzeevissoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept