Soep van zeeduivel

4
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het visvlees van de zeeduivel in balkvormpjes.
  • 2 Snij de prei en selder in brunoise, de andere groenten in stukjes.
  • 3 Plet de knoflook, pers de citroen.
  • 4 Pocheer de visblokjes 1 minuut in visfumet en laat ze verder garen aan de kant van het vuur.
  • 5 Stoof de prei en de selderij aan in boter en doe er de look bij. Voeg een koffielepel tomatenpuree toe en roer goed.
  • 6 Bevochtig met de droge witte wijn en giet er de visfumet bij waarin de zeeduivel gepocheerd is.
  • 7 Kruid met peper en zout, tijm, laurier en de saffraandraadjes. Laat de soep 20 minuten koken op een klein vuurtje.
  • 8 Kook de andere groenten elk apart gaar in water met zout en een weinig citroensap. Proef de soep om de kruiding na te gaan en warm de zeeduivel alsook de groenten op.
  • 9 Verdeel de soep in warme diepe borden, leg de zeeduivel in een waaier midden op het bord en verdeel de 4 verschillende groenten rond de vis. Plaats als presentatie een gekookt mosseltje midden de zeeduivelwaaier.

Soep van zeeduivel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept