Wijtingbeignets
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
45 min
restaurant
Voorgerecht
link
Libelle Lekker
print
Ingrediënten
800 g wijtingfilet
groene sla
20 cl pils
2 eiwitten
4 cl extra vierge olijfolie
2 cl maïskiemolie
300 g tarwebloem
2 takjes tijm
nootmuskaat
5 g suiker
peper
zout
Bereiding
Kruid de wijtingfilets met zout, peper en een snuifje nootmuskaat en snij ze in niet te kleine stukken.
Meng de olie met enkele takjes tijm. Laat de vis hierin een half uurtje marineren.
Laat de vis goed uitlekken en dep met huishoudpapier.
Maak een beignetbeslag met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.
Dompel elk stuk wijting in het deeg en bak de beignets in heet frituurvet goudbruin.
Serveer meteen op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.
Wijtingbeignets is een recept van
Libelle Lekker
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdip »
Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdip »