Pasteitjes met kip en spinazie

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het bladerdeeg ontdooien. Blancheer de spinazie kort in gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie en hak hem grof.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de kipfilets in kleine blokjes. Verhit 2 el olie in een pan. Kleur de kip met de ui en de knoflook in 2 tot 3 minuten goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
  • 3 Snij de tomaten in blokjes, meng ze met de spinazie, de pijnboompitten en de rozijnen door de kip. Kruid met zout en cayennepeper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200° C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • 5 Rol het deeg dun uit en snij het in vierkanten van ongeveer 14 x 14 cm. Schep in het midden wat vulling en vouw het bladerdeeg diagonaal dicht. Druk de randen stevig aan; bestrijk ze eventueel lichtjes met water, dan kleven ze beter. Leg de pasteitjes naast elkaar op de bakplaat en kwast ze in met de rest van de olijfolie. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Werk naar smaak af met een blaadje groen. Lekker met een dipsausje op basis van yoghurt, verse kaas en groene kruiden.

Pasteitjes met kip en spinazie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept