Tong met peterselierisotto

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175° C.
  • 2 Fruit de uisnippers glazig in 1 eetlepel olijfolie. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn.
  • 3 Schenk er de wijn bij en een lepel warme kippenbouillon. Roer om. Laat op een zacht vuur koken tot de vloeistof bijna volledig opgeslorpt is.
  • 4 Doe er weer een pollepel warme bouillon bij en laat weer inkoken. Werk zo verder tot de rijst zacht maar nog beetgaar is (de bouillon zal bijna op zijn).
  • 5 Spoel de tongen, dep ze goed droog. Kruid met peper en zout. Leg ze in een grote, ondiepe ovenschaal. Leg op elke vis een plakje citroen. Besprenkel vis en citroen lichtjes met olijfolie. Zet 15 min. in de oven op 175° C.
  • 6 Doe de peterselie en de boter bij de rijst. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • 7 Verdeel de risotto over verwarmde borden. Leg er een visje bij en serveer meteen.

Tong met peterselierisotto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk Met Peterselierisotto
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrierisotto Met Champignons
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrierisotto Met Champignons
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept