Lamscarré met mosterd en aardappelgratin

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Maak de aardappelgratin. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 3 mm dik. Vermeng de melk en de room. Breng op smaak met zout, flink wat peper en nootmuskaat. Breng aan de kook en leg er de plakjes aardappel in. Laat 10 minuten garen in de room, tot ze beetgaar zijn. Doe de aardappelen met het roommengsel in een ovenschaal of in kleine soufflévormpjes en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Kruid de lamscarrés met peper en zout. Bestrijk met een dikke laag mosterd. Leg het vlees in een braadslee en laat 15 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  • 4 Kook de peultjes en de boontjes beetgaar. Giet af en spoel meteen met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Laat er een klontje boter over smelten.
  • 5 Haal het vlees uit de oven en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de sherry in de braadslee en roer de aanbaksels los. Giet in een pannetje en doe er de lamsfond bij. Laat tot de helft inkoken en breng de saus op smaak met peper en zout. Bind de saus met een klontje ijskoude boter of klop er 3 el koude olijfolie door.
  • 6 Serveer de lamscarrés met de groenten, de gratin en de saus.

Lamscarré met mosterd en aardappelgratin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Lamscarre Met Lamsjus
20-30 min -
Bekijk recept
Lamscarre Uit De Oven Met Aardappels En Eekhoorntjesbrood
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Lamscarre Met Honing-tijmsaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamscarré met rozenblaadjes
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept