Kip in pittige kokosmarinade
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
60 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Libelle Lekker
print
Ingrediƫnten
4 kipfilets (elk 160 g)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 chilipeper (zonder zaadjes, in fijne ringetjes)
1 kl gember (geraspt)
200 ml kokosmelk
1 limoen (schil en sap van)
sesamolie
zout
uit de molen peper
Bereiding
Snij de kipfilets in niet al te kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snij het chilipepertje fijn.
Meng de knoflook, het chilipepertje, de gember, de kokosmelk, de geraspte schil en het sap van de limoen. Schep de kip door de marinade en roer goed om. Laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.
Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan houten spiesjes, vooraf geweekt in water. Bedruppel met sesamolie, kruid met peper en zout. Rooster ze 5 tot 6 minuten in een grillpan of op de barbecue. Keer de spiesjes geregeld om. Lekker met geroosterd stokbrood.
Kip in pittige kokosmarinade is een recept van
Libelle Lekker
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kokosmarinade »
Drumsticks In Knoflook-kokosmarinade »
Kipspiesjes in kokossaus »
Gepocheerde scharrelkip »
Provençaalse kip »
Peperkip uit de oven »
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue »