Sinaasappelmarmelade met abrikoos en amandel

4
60 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en ontpit de abrikozen, snij ze in kwartjes. Rooster de amandelen in een pan met antiaanbaklag.
  • 2 Spoel 2 sinaasappelen grondig. Rasp van de eerste de schil, en snij de tweede in plakken. Schil de overige sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes mooi tussen de vliezen uit.
  • 3 Meng de abrikozen met de sinaasappel, de schil, de amandelen en de geleisuiker. Laat 1 uur trekken.
  • 4 Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen. Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.

Sinaasappelmarmelade met abrikoos en amandel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarmelade light
35 min
Bekijk recept