Confituur van abrikoos en peer

4
50 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de gedroogde abrikozen in een kom, schenk er water bij en laat 6 uur weken.
  • 2 Spoel en ontpit de verse abrikozen, snij ze in stukken. Snij de geweekte abrikozen in kleine stukjes. Doe beide in een pan en meng met de geleisuiker en het zout.
  • 3 Schil de peren. Snij 1 peer in fijne partjes, de andere 2 in kleine blokjes. Bak de blokjes en kwartjes samen in boter. Bestrooi met de poedersuiker en kaneel. Laat al omscheppend lichtjes karamelliseren. Zet even opzij.
  • 4 Breng de abrikozen al roerend aan de kook en laat 5 minuten borrelen - voeg de laatste 2 minuten de peer toe. Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.

Confituur van abrikoos en peer is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept