Aardappelpannenkoekjes op een slabedje

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, rasp ze fijn en laat de rasp in een zeef uitlekken, maar vang het vocht op. Laat het rusten tot het zetmeel bezinkt. Giet het vocht af.
  • 2 Pel en snipper de ui. Snij elke plak ham in vier repen. Doe de geraspte aardappelen, de gesnipperde ui, en de eieren bij het zetmeel in de kom en roer goed. Kruid met peterselie, peper, zout en nootmuskaat.
  • 3 Verhit 3 à 4 eetlepels boter in een pannetje. Leg een hoopje aardappelbeslag in de pan, leg er een reep ham op en dek af met een hoopje aardappelbeslag. Druk de randen met de lepel samen. Bak het pannenkoekje aan beide kanten goudbruin.
  • 4 Haal de boontjes af en kook ze 8 minuten in gezouten water. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper fijn.
  • 5 Verwijder de buitenste, harde bladeren van de sla en maak de overige bladeren los. Spoel de sla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Maak de sla aan met een vinaigrette.
  • 6 Schik op elk bord wat boontjes en sla en strooi er snippers chilipeper op. Serveer de pannenkoekjes op de sla

Aardappelpannenkoekjes op een slabedje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met bleu de Gex
20 min
Bekijk recept
Oesterzwammen op een slabedje
0 min
Bekijk recept
Mosselsalade van de tuinder
Bekijk recept
gemarineerde zalm
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gestoofde zuurkool met aardappelpannenkoekjes
30 min-
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Lefse met gerookte zalm
Voorgerecht
Bekijk recept
Chileense mosselschotel à la Maruja
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept