Pecorinotaart met groene groenten

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Bekleed een quichevorm van 26 cm diameter (of 2 kleinere van 20 cm diameter) met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem, dek af met bakpapier en leg er droge bonen bovenop. Bak de bodem 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
  • 3 Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder, tot het deeg niet meer glanst. Haal de taartbodem uit de oven en laat wat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 100°C.
  • 4 Blancheer de asperges en de erwtjes, laat ze uitlekken. Snij de pancetta in reepjes en bak ze krokant.
  • 5 Klop de eieren los met de room, de pecorino, peper en zout. Doe de groenten en de spekjes in de taartvorm en overgiet met het eimengsel. Bak 1 uur op 100°C (30 minuten voor kleinere vormen).
  • 6 Roer een dressing van de witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Maak er de salade mee aan en serveer ‘m bij de quiche. Werk af met de extra pecorino.

Pecorinotaart met groene groenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Asperge pecorinotaart
Bekijk recept