Pappardelle met roomsaus en artisjokken

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de artisjokken en leg ze in water met citroensap. Pel en rasp 1 teentje knoflook. Rasp een wortel en snij in plakjes. Spoel de selder en snij in boogjes.
  • 2 Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in. Voeg er de wortel, selder, artisjok en de kruiden aan toe en blus met de kippenbouillon tot de groenten net onderstaan. Kruid met peper en kook de artisjokken in ongeveer 5 minuutjes beetgaar. Zeef het kookvocht en hou de artisjokken apart.
  • 3 Pel en rasp het tweede teentje knoflook. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de sjalot in. Voeg er de artisjokken aan toe en blus met 1 dl van het kookvocht. Laat inkoken en doe de room erbij. Laat enkele minuutjes pruttelen.
  • 4 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de artisjokkenroomsaus.

Pappardelle met roomsaus en artisjokken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pappardelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pappardelle met oesterzwam
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met stracotto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met biefstuk en basilicumolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept