Varkensfilet met rucola en prosciutto

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes prosciutto dakpansgewijs tot ze samen even lang zijn als de varkensfilet.
  • 2 Snij de varkensfilet in de lengte in, maar niet helemaal door en door. Vouw het vlees open tot een rechthoekige lap en leg die op de plakjes prosciutto.
  • 3 Verdeel er de rucola en stukjes zongedroogde tomaat over. Kruid met peper en zout. Vouw de filet weer toe en bind de plakjes prosciutto vast met keukentouw.
  • 4 Bak het vlees in 5 minuten rondom aan in wat olijfolie. Laat nog 25 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. Maak de lente-uitjes schoon en laat ze heel. Leg ze de laatste 15 minuten bij de rollade en laat verder garen.

Varkensfilet met rucola en prosciutto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane ciabatta
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Gebakken sla met krokante ham en knoflookchips
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept